Wi-Fi звучник во вид на лента
Користење на производот како Аудио систем

Sound Bar Quick Guide

Поврзување преку Bluetooth

Може да репродуцирате музички датотеки складирани на Bluetooth уред, или да вклучите музички апликации да уживате во музиката со овој производ.

Прво проверете го следново.

 • Bluetooth уреди да бидат поврзани на производот треба да ги исполнуваат следниве спецификации.
 • Технологија Bluetooth 5.0
 • Кодек: SBC, AAC
 • Чекорите за поврзување на уредот со производот може да се разликуваат во зависност од типот на Bluetooth уред и моделот. За повеќе информации во врска со тоа како да го поврзете уредот, погледнете го корисничкото упатство за надворешниот уред.

Изберете [Bluetooth] од менито Поставки на вашиот паметен телефон.

Ставките во менито Поставки може да се разликуваат во зависност од производителот на паметниот телефон и моделот.

 1. a Вклучете го производот.
 2. b Притиснете го копчето Bluetooth Спари10260.png. За кратко, “BT READY” се појавува на екранот за статус.

15760.png

15758.png

 1. c Допрете на копчето Поставки (3786.png / 3799.png) на паметниот телефон и изберете 10524.pngBluetooth.

15767.png

(Android Phone)

15777.png

(iPhone)

15775.png

 1. d Вклучете ја функцијата Bluetooth. (3934.pngИсклучено > 3947.pngВклучено)
 2. e Ќе видите листа на поврзливи уреди на паметниот телефон. Најдете и допрете на “LG_Speaker_S95QR_XXXX” или на името со кое сте регистрирани на апликацијата Google Home.

20245.png

20243.png

 1. f Кога производот е поврзан на вашиот паметен телефон преку Bluetooth, може да видите како се менува статусот на екранот од “PAIRED” (Поврзано) [Име на поврзаниот Bluetooth уред[BT” (Подготвено за употреба).
 2. g Ако не можете да го најдете производот “LG_Speaker_S95QR_XXXX”, допрете на копчето Освежи4079.png на горниот десен дел од екранот на Android паметниот телефон или исклучете Bluetooth и повторно вклучете го на iPhone.

20254.png

(Android Phone)

15801.png

(iPhone)

15799.png

 1. h Активирајте музичка апликација и слушајте музика на паметниот телефон.

15822.png

15820.png

14842.png

14837.png Забелешка

 • Колку Bluetooth уредот е поблиску до производот, толку е подобро поврзувањето.
 • Ако сте го притиснале копчето Bluetooth Спари15830.png на производот и сте ја избрале опцијата “BT”, но не можете да се поврзете на Bluetooth уред, ќе видите “BT READY” на екранот за статус. Проверете го статусот на Bluetooth уредот.
 • Кога користите Bluetooth, треба да го прилагодите нивото на јачина на звук на соодветно ниво.
 • Во Bluetooth името на овој производ “LG_Speaker_S95QR_XXXX”, “XXXX” се случајно генерирани четири цифрени броеви и букви.